Trudy Maanders

“Ik kwam al snel tot het besef dat er veel gebeurt in het lichaam naar aanleiding van een reflexologische voeten massage.”

- Trudy Maanders

Een aantal jaar geleden, tijdens een vakantie op Bali, kwam ik in contact met een voetrelexologe.

Ik had eerder wel eens belangstellend gehoord van voetzool reflexologie, maar me er nooit in verdiept. Ik besloot dus mijn voeten een aantal keren te laten behandelen terwijl ik op Bali was.

Wat ik destijds heel opmerkelijk vond was het effect dat deze therapie op mijn lichaam had. Ik kreeg, na de behandeling, een sterke reactie op mijn eetlust. Daardoor kwam ik al snel tot het besef dat er veel gebeurt in het lichaam naar aanleiding van een reflexologische voeten massage.

Enige tijd na mijn vakantie werd er door een kennis een flyer onder mijn aandacht gebracht. Dit ging over een presentatie over CVR – Causale voetreflexologie – in Mechelen.

Op de avond van deze presentatie werden er verschillende vrijwilligers met gezondheidsklachten uitgenodigd vanuit het publiek, waarbij hun klachten kort werden behandeld.

Een van die gevallen trok mijn aandacht in het bijzonder; de voeten van een dame uit het publiek, die al verschillende behandelingen had ondergaan bij diverse soorten therapeuten in verband met haar nekklachten, werden kort gemasseerd. Deze vrouw ervaarde, al tijdens dezelfde avond, na die korte behandeling, een sterke vermindering van de pijn in haar nek. Ze gaf aan dat dit voor het eerst was, na een tijd van pijn.

Dat is het moment dat het bij mij begon te borrelen! Ik wilde er veel weten en ik besloot om de opleiding te gaan volgen.

Na een zeer lange periode uit de schoolbanken te zijn geweest, ben ik de afgelopen vier jaar, mijzelf met veel enthousiasme gaan verdiepen in de lessen en boeken van An Mulder; de grondlegster van Causale Voetreflexologie.

En nu is het dan mijn beurt om een bijdrage te leveren en Nederland kennis te laten maken met deze nieuwe benadering voor het verminderen of oplossen van zowel fysieke als mentale klachten!

Meer over Causale Voetreflexologie en de grondlegster hiervan, An de Mulder is hier te lezen.